Total Pageviews

Wednesday, February 23, 2011

"RiNdU KoRanG laHrrrGHH"

aik??? bunyi post ari nie mcm touching jer...
eh ye ke??? tp tak pon..haha

hahaha... itu la kome sume tak tahu...
eh terkeluar pulak loghat perak...huhu...
hahha...

cerita aku nie agak pelik sikit la...
tp sebelum aku cerita meh aku jual pantun dulu..

berjabat salam kuntuman satu..
  ku hulur salam senyuman ku sapa..
play dulu ini lagu..
baru boleh sambung cerita..

hurm~ dah play bru boleh cerita....

ni pon cerita masa aku sekolah n berambot pendek dulu...

kelas 5anggerik SMK BBSS(budak baek sgt sgt)
hahah...
korg mesti nk tgok gmbar aku mse sekolah dulu kan.... tak hensem pon..tp aku letak jugak la..

eh2...mcm mner gambar aku bru abes konsert ader kt sini nie?? hehehe
salah upload la...haha...

ok2 dah2 tamo marah2 bgang2..hehehe ni gmbar mase aku sekolah dulu..
huhuhu....

kawan2 ku...
sebelom nie kite sume bersama.....

kelas yg sama....

cekgu yg samer.....
member pon same2...

sonok kn masa sekolah dulu....
tido dlm kelas....
sakat2 korg...
buat korang marah..
hehehe...

aku mmg nakal kn...
heheh....maaf lau aku pernah saket kn ati korg dulu...
aku tak berniat pon....
cume aku wat sume tu supaya korang igt aku samapai bile2,,,

kenangan bersama korang mmg best....
ini masa lepas graduasi...

tp kini perkara yg aku tkot kn dah terjadi....
lepas sahaja kite tamat sekolah..

semua kegembiraan kite semua semakin lama
semakin hilang...

kite dah berjauhan...

ke melaka, ke perlis, ke kedah,ke IPOH,,,ke sarawak,,,ke bangi,, n tggal aku seorang diri kt sini....

aku rindu masa kite bersama dulu....
kdg2 menangis bile terkenang zaman aku berambot pendek dulu..

aku pernah ajk korang lepak sama tp tak ramai yg dtg...
huhuh...aku phm...mungkin korang dah benci aku sebb aku suke wat korang saket ati kn dulu...
hehe..aku mntak maaf....

korang sume mesti igt kn gambar nie...seumur hidup aku ini lah moment yg pling seronok pernah aku lalui....aku rindu saat mcm nie...

hahahaha...

hahah...aku tak sabar2 menanti kepulangan korang sume.....heheh..rindu sgt gn korang.....

kt sini aku sisipkan satu vedio yg di edit oleh khairi nazmi.... hayati lah...tapi sebelom tu...stop la video kt atas tu td....heheh..... hurmm....

video

from : 123 comunity sdn bhd

Monday, February 21, 2011

"wHeN I Was 5th TeeN"

ape agk nye cerita di sebalik tjuk ari nie kan....


hahahah....
mner pulak dtg beruk kt page aku nie...haahah

back to the cerita...

story aku nk kongsi kan ari ni ialah story mory  aku di usia lima belas tahun...

haha....

play dulu lagu nie.....


lagu dah play baru la best siket nk cerita....hehhe

masa umur aku lime belas

bnyak kejutan dan bnyak perkara yg tak diduge berlaku...

eh eh...jgn terkejut sgt tu dek...hahaha

dulu sebelom aku mencapai umur lime belas tahun aku seorang budak ternakal di sekolah ...
 mmg nakal la...
duduk pon kelas ujung.....

 sampai aku mencecah umur 15 tahun pon aku maseh di kelas ujung...

15 thun mesti la form three kn....
finish the fight?? hahahah...

waktu nie aku terfikir yg aku akn menghadap satu peperiksaan yg besar...

PMR!!!

ALAMAK! ! !

hahha...tepok dahi aku masa tuh.....

aku terpikir mcm mner nk igt blek aper yg aku blajar sebelom tu ...

sebb sebelom tu aku x blaja pon..hahaha

bongok punya fadzil...hahaha

itu salah satu paggilan yg sering aku terima sewaktu aku berusia lime belas tahun..hahaha

aku pon terus menetap azam dan nekad utk belajar.....

korang mesti tertanya2 kn kenapa org nakal n bengap lembap sengal bodoh mcm aku nie nk belajar kn...

hahaha...cite2 aku tiggi sebenarnyer....

nk jd seorang doktor...
n aku teringin nk msuk kelas sains tulen....

huh?? ape die??? hahahahaah....
hahahahahaha.....






 ramai org gelakkn aku....

bukan orang jer kucing pon gelakkan aku...
hahahaha

 bnyak org sindir n kutuk aku kate "wei cakoi....ko tu geng bebudak bangang,,,geng budak2 kelas ujung 4 ever ...jgn mimpi lah nk masuk kelas sains tulen" pergghh.... kedalam terus perasaan aku terasa...

aku dalam keadaan tension...

tertekan dgn tomahan org2..

nmun begitu,,ceh ayt skema..hahaha aku x mudah putus asa....

semangat aku sedikit pon tak tercalar...
aku terus belajar dan terus belajar ...

aku terus study bersama beberapa kawan aku... aku igt lagi nma mereka....MAZWAN,MEDHA,ADIBAH...

dorang selalu kate"tunggu aper lagi koi,,masa nie la nk tunjukkan pada mereka sume"

tiga org tu jer la yg selalu bg aku lonjakan semangat yg kuat....
thanx taw korang sume...

sedar2 tak sedar esok dah exam.....

argghhh tension giler ....
aku pon terus tido...

sedar2 dah pg dah...
aku pon bersiap dgn hati yg berdebar....

tibe2...lagu faizal tahir (gemuruh ) berdendang di telinga aku...
pergghh membuak2 bhai semangat...

sepanjang peperiksaan itu berjalan dgn lancar.....

alhamdulillah aku berjaya tamatkan peperiksaan
dgn selamat dan tanpa ada kesan bocor di kepala..hahaah

lepas abes ppaper jer....
sume org happy abes....
hahahaa.....
lepak memanjang....pergi saner pergi sini...jln2...
hahahha....
hari berganti hari....masa bertukar detik...
tup tup..pjm celik pjm celik 
hari keputusan keluar pon tiba.....




semua org dlm keadaan nerves.......ader yg menangis ader yg gelak ader yg citer besar,,ader yg dok diam,,ader yg terpinga,,macam2 ragam la....

hahaha...kelakar la... 
dan aku tetap la mcm biase....

beratur utk amek result.....

lepas amek result jer....lagi happy bile aku tgok result aku...pergh mcm tak percaya......

aku berjaya..... hasil berkat doa keluarga semangat tak putus asa...kawan2 terutamanya MAZWAN,DIBAH,MEDHA..

tak pernah2 aku tgok mak ayh aku senyum sampai ke telinga..hahhaha....

happy sgt!! 
selepas itu..aku di tabal kan sebagai pelajar harapan sekolah dan aku berjaya duduk di dlm kelas sains tulen....

alhamdulillah~~ bukan nk membangga diri...cume nk berkongsi saat2 manis dan saat2 perit bersama korang sume....n igt lah...
tak der saper dpt mengubah kehidupan kite melainkan kite yg ubah sendiri.....tanpa usaha kite tak akn berjaya,,,
tanpa semangat kerja jd sia2.....tanpa doa sukar la utk berjaya...tanpa restu ibu bapa kite tak kn kemana..
TANPA PEGANGAN AGAMA KITA HANYUT DI BUAI DOSA...~~

terima kaseh kerana sudi melawati blog syer...heheheh....

sejuta penghargaan buat,,,

MUHAMMAD MAZWAN MARDI
NOR ADIBAH BINTI MOKHTAR
NOR AMALIDHA

OTHMAN BIN ABD LATIFF DAN INTAN BINTI JAKUM
(KEDUA IBUBAPA AKU YG KU CINTAI)

SERTA ADEK BERADEK AKU,,
MOHD HAFIZ BIN OTHMAN
SITI NUR HAFIDAH BINTI OTHMAN
MOHD HELMI BIN OTHMAN


DAN ANDA SEMUA YG SUDI MELAWATI BLOG SAYER...HEHEH BE MY FOLLOWER..I HINT BACK! AHAHAHAH

Sunday, February 20, 2011

"~aYah~"

'kaseh ibu membawa ke syurga,kaseh ayh membawa bahagia'



play la dulu lagu bawah nie....

Dgr DAN hayati lah lagu bawah nie...genggam perasaan dan jiwa selami kedalam luahan setiap detik melodi lagu ni...


semua ayh syg kan ank mereka...tp tak sume anak syg kn ayh mereka...


kenapa aku cakap macam tu???


nper x cyer ker dgn statement aku nie...??


tak caye , cube kite lihat dari sudut yg lain...


contoh nyer bile ayh membebel sebb ank nye blek lewat....


aper yg mereka jawab..."arrgghh...diam lah ...ari2 nk membebel"


YA ALLAH,,,,bertapa terluka nyer hati seorang ayh itu...


sedangkan bebelan ayh itu utk perbetul kan ank nye....


tp ayh tetap tersenyum... senyuman yg menyembunyikan kekecewaan....


mcm tu ker cara kite menyayangi ayh???
mcm tu ker korang kate korang tak cayer dgn statement aku td??


perkare nie berlaku depan mata aku sendiri....

ayah...


maaf kan lah diri ini ayh...


sering sgt aku mengguris perasaan mu....


kau sering memahami perasaan aku...


tp aku langsung x pedulikan aper yg ayh mahukan....


aku langsung x sedar yg bebelan ayh tu suma utk membentuk aku jd seorang yg berguna..


aku bangga punya ayh seperti ayh....


walau pon ayh sering aku lukakan tak pernah sekali pon kau membenci aku..


kau sanggup menahan lapar demi memberi kami mkn....


kau sanggup berkorban aper sjer semata2 utk membesarkan kami...


terima kaseh ayh.....


skarang bru aku fhm....


aper yg ayh inginkan selama nie....
baru aku fhm kenapa ayh sentiasa senyum walau pon ayh punyai masalah....


kagum dgn kecekalan dan kesabaran hati ayh....


ayh, plok lah aku seperti aku kecil dulu ayh....
aku benar2 syg kn ayh....





parents tercinta..~~

Monday, February 14, 2011

"DoNt lOOk Back In aNgeR"

naper aku wat post mcm nie???



hahah...

aper2 pon play dulu lagu bwah nie...

baru best sikit ....


aper yg aku nk cerita ari ni 

berkaitan tentang masa silam kita...


bile hati dah kecewa dgn kesah silam 
ramai org tak nk tgok n tak nk igt lagi kesah silam mereka..

lau ader pon mesti dlm keadaan yg marah dan rasa benci...

tp aku tak...

mmg ramai org kate jgn toleh ke belakang bile berjalan kehadapan...

n org yg aku syg pon selalu kate 'let by gone n be by gone'..

tp sebenarnyer kesah silam kite lah yg menjadi pemandu arah buat kite utk di masa hadapan...


so kena lah dgn tjuk aku  nk cerita hari ini ...

 jgn lihat perkara yg dah berlaku dgn kemarahan...

jd kan ia satu pengajaran agar kita dpt 

hindari diri kite dari segala kisah2 sedih kite dulu...

n dapat ubah diri kite dari buruk kepada yg lebih baek...


mmg kite x sempurna tp kite tetap harus mencube utk jd yg terbaek dlm idup kite...

n jgn pernah putus asa dlm mengejar impian kite...

bak kate bo jackson 
'set your goal high, and dont stop  until u get there'


tp igt...dugaan tuhan sentiasa akn dtg pada kite....

jike kite hadapi dugaan tu sume dgn kesabaran dan kecekalan hati insyaALLAH besar hikmah yg kite perolehi....

ky la....sampai sini jer cerita aku ari nie...

buy~~~~

from..~~ fadzil poyo...hahaha
-  -
\/
\/





Tuesday, February 8, 2011

"ChentaRasSayang"

hye semua...

kite bertemu lagi dalam segment...

segment aper???

x dengar la..

hahah segment intai blog sayer...

hahaha pandai dan cerdas sungguh akal2 korang nie...

pe kabar semua??

ok...

haha...

ari nie aku nk cerita tentang topik kt atas tu....

"CHENNTRASSAYANG"

aper tu??

hurm....

saper tahu??

ok2....

sebenarnye tu ayt gabungan...

"CHENTARASSAYANG" tu hasil dari gabungan beberapa perkataan iaitu CINTA+CITA RASA+SAYANG.

actually ni tajuk lagu aku bru mlm td siap...
ape korang nk dgar lagu aku??

hurm...~~ 

eh eh...jap2...tepi2...lari2...
bagi laluan....
(ggrrrrgggrrrr)


alamak!!

macam mner pulak boleh ader gajah melintas nie...
fuhh~~ naseb abek tak pijak aku..haha

hrum..semua ok ker??? ader yg cedera x??


lau ok semua jom kite sambung cerita...

ishy..gajah nie lau nk lalu , lalu la tempat lain...kacau jer...

ok back to the story..

aper korang kate td?? korang nk dgr lagu tu??

hurm....bukan aku tak nk upload tp suare aku tak sedap la...

aku coretkan lagu nie sebenar nye khas buat seseorang....

tp ak pasti sampai mati pon die tak akn dengar lagu aku nie...sebb aku selalu nyanyi kan lagu ni utk dye dlm hati jer...

hahah bodoh kan aku mmg la die tak dengar sebb aku nyanyi dalam hati...haha

lagu nie aku tulis berinspirasi kan diri beliau la...

"CHENTARASSAYANG"

lagu ni mengisahkan cinta yg mengikut aper cita rasa beliau... sebb tu la bunyi die cinta cita rassa sayang...

ok la sampai sini jer aku nk citer...
ari ni tak der lagu la nk suruh korang play kan...hahah lain kali mesti ader..ok...

chill K, buy ~~